Кой пя на концерта в памет на Майкъл Джексън 10.10 | 14:48

Концертът успя да раздели на два лагера и семейството на покойния певец

От Олга Андреева

След като седмици наред се спекулираше с имената на изпълнителите, които ще пеят на концерта в памет на Краля на попа – имената им бяха обявявани, а впоследствие участието им беше опровергавано, в крайна сметка видяхме кои певци почетоха Майкъл Джексън.

Участието си в последния момент отмениха Black Eyed Peas и Дженифър Хъдсън, посочва Contactmusic.

На сцената на Millennium Stadium в Кардиф, пред 40-хилядна публика, стъпиха Леона Луис, Ne-Yo, Кристина Агилера, Крейг Дейвид, JLS, Cee Lo Green, Гладис Найт, Смоуки Робинсън, Пикси Лот, Александра Бърк, Alien Ant Farm и Diversity, за да изпълнят някои от най-добрите песни на Майкъл.

Бионсе изпълни по сателитна връзка от САЩ песента "I Wanna Be Where You Are" на Jackson Five. Дъщерята на Джексън, Парис, заяви при представянето на Бионсе: "Тя носи факела, запален от баща ни".

На концерта в събота вечер, организиран от Джейми Фокс и Фърн Котън, и трите деца на Майкъл му отдадоха почит на сцената в Кардиф.

Принс Майкъл (14 г.), Парис (13 г.) и деветгодишният Принс Майкъл Втори (Бланкет) на края на вечерта се присъединиха към всички певци и закриха концерта с песента "Don’t Stop ‘Til You Get Enough".

Братята на Майкъл, Тито, Марлон и Джаки, както и сестра му Ла Тоя, също пяха на четиричасовия концерт.

Пред Reuters Ла Тоя, която пее на живо пред публика за първи път от 20 години насам, сподели: "Нямах абсолютно никакво намерение да пея. Колебаех се много, но в последния момент просто си казах, че трябва да го направя заради него. Сега се радвам, че го направих, той заслужаваше да му бъде отдадена такава почит."

Джанет, Джърмейн и Ранди Джексън обаче отказаха да участват и дори да присъстват на концерта заради съвпадението му с процеса, който тече в момента срещу лекаря на Майкъл, Конрад Мъри, който е обвинен в непредумишленото му убийство. 

Водещи

Най-четени