Кралската сватба и "Д-р Хаус" разбиват рекорди по зрителски интерес 16.09 | 12:47

Хю Лори се оказа най-гледаният мъж в главна роля в сериал в света

От iNews.bg

В последното издание на "Рекордите на Гинес" има не само странни рекорди. На страниците на изданието са включени и няколко събития, които действително предизвикаха огромен интерес през последните месеци.

Ето и някои от тях, събрали рекорден зрителски интерес, според сайта на изданието. Разгледани са основно рекорди от медийните канали телевизия, кино и интернет.

"Д-р Хаус" е в играта

Медицинският сериал с невъзпитания и странен доктор е истински рекордьор, показват данните от последното издание. Сериалът събира феноменалните 81.1 млн. зрители от 66 държави. На второ място е "От местопрестъплението – Маями", гледан от 73.8 млн. души.

Всъщност може да се каже, че актьорът Хю Лори, който изпълнява главната роля в "Д-р Хаус" е най-гледаният мъж в света.

Кралската сватба

Друго събитие, което събра милиони зрители пред екраните е, разбира се, Кралската сватба в Лондон в края на април. Бракосъчетанието на принц Уилям и неговата избраница Кейт Мидълтън се оказа най-гледаното събитие в интернет. Британският кралски двор се беше погрижил всеки желаещ да може да види онлайн събитието.

По данни на Royal Channel – официалният канал на британската монархия в YouTube 72 млн. души са гледали сватбата на мечтите именно там.

Пиратът Деп с рекордни приходи

В периода юни 2009 - юли 2010 година най-добре платеният актьор се оказва Джони Деп. Той е прибрал 47 млн. долара, като основен източни на доходи в този период е участието му в четвъртата част на "Карибските пирати".

Най-добре платената актриса пък е Сандра Бълок, припечелила 35 млн. долара, според изчисленията на "Рекордите на Гинес".

Водещи

Най-четени