Кейт и Уилям се врекоха във вечна вярност 29.04 | 15:29

Двамата се целунаха като женена двойка на балкона в Бъкингамския дворец

От Олга Андреева

Принц Уилям и Кейт Мидълтън се венчаха на тържествена церемония в Уестминстърското абатство пред погледа на стотици гости.

Двамата си размениха клетви за любов и вярност, а принц Уилям сложи пръстена на ръката на избраницата си. Те бяха обявени за съпруг и съпруга от кентърберийския архиепископ Роуан Уилямс.

Церемонията протече по план, бяха спазени строгите срокове на пристигането на гостите по минути.

Роклята на булката, която остана в тайна до последния момент, е дело на дизайнерката Сара Бъртън - творчески директор на модна къща "Александър Маккуин", а принц Уилям беше с военна униформа на полковник от пехотния полк на Ирландските гвардейци - черна фуражка, червена куртка, разкрасена с лента в златисти и пурпурни тонове.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън получиха титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж, което означава че техните деца ще могат да бъдат наследници на короната. Херцог е най-високата британска благородническа титла под тази на монарха.

Един милион са гостите на британската столица, желаещи да станат свидетели на сватбата на годината, десетилетието, а според някои – и на века. Церемонията можеше да бъде наблюдавана на големи екрани, монтирани на централни места в Лондон.

След брачната церемония, Уилям и Кейт като женена двойка се качиха в откритата карета и пристигнаха в Бъкингамския дворец, където кралица Елизабет Втора дава обеден прием с 650 отбрани гости, на който ще присъства и Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита.

Точно в 13:25 часа британско време кралското семейство се появи на балкона на Бъкингамския дворец и младоженците се целунаха.

Предстои довечера принц Чарлз да даде прием, на който се предполага, че кралицата няма да присъства, за да даде възможност за по-непринудена атмосфера сред младите. Утре пък принц Хари дава закуска за оцелелите.

Водещи

Най-четени