Лайза Минели стана тазгодишната Икона на наградите Silver Clef 03.07 | 16:32

На наградите Nordoff Robbins O2 Silver Clef бяха отличени най-добрите в музиката

От Теодора Деянова

Лайза Минели стана тазгодишната Икона на наградите Silver Clef (Сребърният ключ сол), съобщават от yahoo.com

В петък след връчването на наградите в Лондон, певицата и актриса, известна с ролята си в "Кабаре", споделила, че е поласкана и за нея е чест да бъде почетен получател на наградата тази година.

"Работата на Nordoff Robbins помага на толкова много хора и за мен наистина е голямо удоволствие да бъда поканена на наградите тази година."

Наградите, официално познати като "Nordoff Robbins O2 Silver Clef", са създадени през 1976г. и са резултат от съвместната работа на благотворителната организация "Nordoff Robbins" и редица имена от британската музикална индустрия. Първата награда за изключителен принос в музиката била връчена на британската рок група Who  от супермодела Туиги на 29-ти юни 1976г.

От тогава до днес на това събитие са събрани над 8 милиона паунда за "Nordoff Robbins". Целта на организацията е да подсигури терапия на хора в неравностойно положение чрез музика в училищата, дневните центрове, болниците, специализираните клиники и старческите домове.

Сър Пол Макартни, който дори на 69 години продължава да бъде изключително зает, бил отличен с награда за "Най-добро изпълнение на живо".

Status Quo грабнали специалната награда на Sony Ericsson за цялостно творчество.

Други звезди, чиито усилия в музиката били оправдани с награди, включват певицата Ани Ленъкс от бившия дует "Юритмикс", Тайни Темпа, Swedish House Mafia, Алфи Боу.

Ленъкс, която през изминалата седмица беше отличена от Кралицата за благотворителната ѝ дейност с Amnesty International и Greenpeace, споделя пред yahoo, че силно вярва в работата на "Nordoff Robbins" и в лечебната сила на музиката.

Дейвид Мънс, президент на организацията, твърди, че дейността им променя живота на хората, но смята, че трябва да измине дълъг път с екипа си, за да "сме сигурни, че музикалните ни услуги ще достигнат до всички, които имат нужда от тях."





 

Водещи

Най-четени