Легално ли са посетили Бионсе и Джей Зи Хавана? 09.04 | 14:18

Министерството на финансите е обявило пътешествието им в комунистическата държава за културно

От Мартина Панайотова

Посещението на Бионсе и Джей Зи в Хавана миналата седмица е било изрично разрешено от американското министерство на финансите като културно пътешествие, предава БТА.

От агенцията припомнят за съществуващото от години търговско ембарго на САЩ срещу Куба, което възпрепятства свободното пътуване на американски туристи до острова, ако не са взели разрешение от правителството.

В тази връзка трима конгресмени – членове на Републиканската партия и поддръжници на твърдата позиция спрямо Куба, поискаха информация от финансовото министерство за типа разрешително, което Бионсе и Джей Зи са получили за пътуването си.

Звездната двойка отпътува за Хавана, за да отпразнува петата годишнина от сватбата си, но едва ли са намерили кой знае какво спокойствие, след като тълпи фенове ги наобиколиха. Дългогодишният идеологически конфликт между двете страни не попречи на местните да приветстват радушно Джей Зи и Бионсе като истински звезди.

По време на разходката си в кубинската столица двойката посети детска театрална група, както и водещото училище за изкуства в Куба, където се срещна с млади артисти.

Обиколката им из стария град е била предвождана от местния архитект Мигел Коюла, но с него се изчерпват срещите им с видни личности, тъй като в програмата им не са били предвидени визити на официални места и лица.

Много американски звезди преди Бионсе и Джей Зи вече са посетили карибския остров, но нито едно от посещенията на Бил Мъри, Шон Пен или Джеймс Каан не са предизвиквали такива вълнения досега.

Макар и без да са обявили посещението си, вестта за пристигането им в Хавана на 3 април се разнесе скорострелно от уста на уста, чрез смс-и и всякакви други способи.

Водещи

Най-четени