Легендарният Нийл Роджърс открива EXIT 2013 25.06 | 14:15

Фестивалът празнува рожден ден с голямо парти и нова сцена

От Мартина Панайотова

EXIT обяви грандиозното откриване на сръбския фестивал с едно от най-емблематичните имена на съвременната музика и според много хора - най-големият продуцент на всички времена.

В сряда, 10 юли, на Петроварадинска крепост в Нови Сад ще се изяви неповторимият Нийл Роджърс и оригиналната му банда Chic.

Твърди се, че Нийл Роджърс, продуцент, автор и китарист, е отговорен за успеха, синглите и албумите на големи артисти като Дейвид Боуи и Duran Duran; за създаването на Мадона, както и че е бил желан от величията Мик Джагър и Майкъл Джексън. Той е човекът, който доказва модерната си визия, създавайки диско химни, както и модерни хитове като Daft Punk’s "Get Lucky” и "Lose Yourself to Dance”, също така работи с Chase & Status, Avicii и Felix da Housecat. Други имена, включени в дългия му списък с колаборации, са Sister Sladge, Ерик Клептън, Даяна Рос, Робърт Плант B-52s, INXS и много други.

Групата на Нийл – Chic е една от най-забележителните поп и диско сензации на всички времена. Техните хитове, разпознаваеми от почти всички хора по света, са използвани десетки пъти за кавъри – "Good Times”, "Dance, Dance, Dance”, "Everybody Dance”, както и "I Want Your Love” и "Le Freak”, с увековечената реплика "aaah, freak out”. Точно те полагат основите на модерната денс музика.

Увертюра към експлозивното събитие ще бъдат невероятните гласове на членовете на хора Viva Vox – хор, който изпълнява най-забележителните поп-рок песни изцяло акапелно, без музикални инструменти, само с бийтбокс. Членовете на хора постоянно експериментират с различни музикални жанрове и преминават границите на възможното, когато става дума за човешки глас!

Ексклузивното парти със специален гост Cee Lo Green по случай рождения ден на фестивала пък ще се състои на 28 юни на най-големия открит дансинг в Европа Dance Arena-та на EXIT, Петроварадинска крепост, Нови Сад, удължавайки фестивала с още един шести ден.

Наред със Cee Lo Green, чието участие ще е дебютно за Сърбия, програмата ще бъде довършена от Zemlja Gruva, Beatshakers и бележити диджеи, които ще се погрижат посетителите да преживеят незабравима нощ и красив изгрев на Dance Arena-та.

EXIT се сдоби и с чисто нова сцена – Riffs & Beats. Тя ще предложи програма, в която всички хора с афинитет към разчупените бийтове и китарни рифове ще могат да открият себе си. Жанровете, които включват добър китарен саунд ще се поместят в корпуса на новата сцена. Пригответе се за шумни и висококачествени концерти!

Изпълнителите, които ще се качат на Riffs & Beats са Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, както и бандите, които са избрани от конкурса Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank. Програмата ще завърши със специалното участие на Vilindar Tribal Bellydance.

Водещи

Най-четени