Летище Пловдив се превърна във филмово студио 11.10 | 14:37

От четири дни снимки за „Непобедимите 2“ в Пловдив трябва да излязат три минути екшън

От Олга Андреева

Заради снимките на филма "Непобедимите 2" терминалът и паркингът на летище Пловдив са се превърнали във филмово студио. У нас за снимките на филма са екшънлегенди като Силвестър Сталоун, Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Чък Норис, Джейсън Стейтъм.

Те вече са в Пловдив и снимките там ще бъдат направени от днес до петък, като за тях има наети и два военни вертолета "Кугър" от Авиобазата в Крумово.

Изпълнителният директор на аерогарата Дойчин Ангелов заяви пред БТА, че засега снимките не пречат на основната дейност на летището, тъй като всичко е съобразено с летищната дейност и двата полета днес на летището - до Лондон и Милано.

По думите му с организаторите на снимките има договореност, че при евентуално пренасочване на трафика към Пловдив заради лошото време, снимките да бъдат прекратени до обслужването на полетите.

В днешните снимки ще участват Шварценегер, Уилис, Сталоун и Стейтъм. След приключване на снимките всички декори ще бъдат прибрани, а летището и прилежащите му терени ще бъдат оставени във вида, в който са били.

За снимките се използваха и терени на военното летище и Авиационния музей. Съорганизаторите от българска страна бяха категорични, че има забрана за снимане на декорите.

Стана известно, че във филма ще влязат около 3 минути от екшън сцените, които ще се заснемат на летището, като по сценарий действието се развива в Китай. 

Водещи

Най-четени