Шварценегер получи пищов кремъклия 10.10 | 18:15

Арни, който е у нас за снимките на „Непобедимите“, е доволен от условията за работа

От Олга Андреева

Световната кинолегенда и бивш губернатор на Калифорния се сдоби с копие на пищов кремъклия, използван през Априлското въстание – подарък от страната ни.

В момента Арни е в България, заедно с цяла плеяда екшън звезди – Силвестър Сталоун, Чък Норис, Джесън Стейтъм, за снимките на втория филм "Непобедимите".

Шварценегер получи още албум на Христо Стоичков, скулптури на Вежди Рашидов и албум на България, посочи БТА. Днес той се срещна в киноцентър "Бояна" с премиера Бойко Борисов, с министъра на културата и с носителя на "Златната топка” Христо Стоичков.

"Много съм щастлив, че съм в България, и че имаме такива добри отношения. Ави Лернер (продуцент, президент на "Ню Имидж/Милениум филмс”) произвежда филми през целия си живот и много вярва в тази страна. Затова ние сме тук”, заяви на срещата Арни и изрази удовлетворение от предоставените условия за работа.

Шварценегер се появи на срещата с драскотини по лицето, като се оправда: "Обикновено не изглеждам така, това е част от ролята ми във филма, а не защото съм бил губернатор". "И мен ли ще ме разкрасят така, като престана да съм премиер", пошегува се премиерът.

Борисов коментира, че "За всички, които участват в този филм и идват да снимат у нас, България е с много добра репутация. Харесват природата, артистите ни и екипите, с които работят". Той отчете, че българското кино и театър се развиват успешно, както и обеща, че правителството ще продължи да им помага.

По думите му, хора като Шварценегер и колегите му, с впечатленията си за нашата страна променят стереотипите за нея в чужбина и ѝ носят друга слава. Премиерът е получил като подарък от изпълнителния директор на "Ню Бояна Филм" Дейвид Варод меча на Конан Варварина.

Водещи

Най-четени