Лили Иванова - легендите нямат възраст 24.04 | 12:24

Примата на българската екстрада празнува рожден ден

От Мартина Панайотова

Днес, 24 април, примата на българската естрада Лили Иванова празнува рожден ден, като формата ѝ е по-добра отвсякога. Само преди два дена звездата направи едно великолепно участие на церемонията по връчване на Наградите на БГ Радио, като обеща на публиката да я радва с по една нова песен всеки месец.

Преди по-малко от месец Иванова напълни Зала 1 на НДК за пореден път и показа, че изобщо не смята да предава щафетата на по-младите си колеги и колежки.

За рождения ден на примата БГ Радио е обявило 24 април за Ден на Лили Иванова и посвещава ефира на нейното творчество и песни.

Ще обобщим удивителната ѝ кариера с помощта на класацията, посветена на иконите на социализма, която Jenite.bg изготвиха преди време.

Ако изобщо има някой, занимаващ се с шоубизнес в България, който може да се нарече "звезда", дори "суперзвезда", то безспорно този човек е тя - примата на българската естрада – Лили Иванова.

Тя не е просто популярна певица по времето на социализма. Тя е жената, която през края на 60-те и 70-те прослави България по целия свят. От Бразилия до Япония, от Чили до СССР – по онова време гласът на Лили се е чувал навсякъде. Песните ѝ няма смисъл да изброяваме – сигурни сме, че тях ги знаят всички.

Примата е добила огромна популярност и се носи мълва, че самият Майкъл Джексън си е поискал автограф от нея, след едно от изпълненията ѝ на фестивал в Токио през 1974 година.

И днес Лили е едно от най-обсъжданите имена и, критикувана или не, е факт, че за възрастта си, тя изглежда просто нереално. Лили се слави като емблема не само на певческия талант, но и на красотата още от време оно и изглежда няма намерение да загърбя този си имидж. През 2002 година звездата не се посвени да се съблече и да се снима за "Плейбой".

Дали и Мадона ще се реши да го направи, когато стане на 62 г.? Знае ли човек...

 



Водещи

Най-четени