Лина Никол е новата българска музикална надежда 27.06 | 18:02

Певицата с дебютен сингъл и видео

От Мартина Панайотова

На българската музикална сцена се появи ново лице. Името ѝ е Веселина Николова, но от тук нататък ще я срещате с артистичното прозвище Лина Никол. След няколко дни певицата пуска и дебютното видео към песента "Rhythm of the night”.

Песента и текстът са композирани от изпълнителката и описват състоянието на човек, който изцяло се абстрахира от ежедневието, за да изрази себе си чрез музиката. Аранжиментът е дело на Васил Иванов от група EDIT.

Амбицирана да изкара своята музика и в чужбина, Лина Никол пише текста на английски, като споделя, че той идва по усет заедно с мелодията на всяка песен.

"Rhythm of the night” има вече три готови ремикса. Те ще станат достъпни за слушателите непосредствено след телевизионната премиера на видеото към сингъла, който вече се разпространява по българските радиостанции.

Веселина е израснала в семейство на двама музиканти – баща китарист и майка певица, и е сред изпълнителките, които стартират своето професионално музикално развитие още от ранна възраст.

На 4 години започва да свири на пиано, участва в концерти, фестивали и конкурси. 7 години живее в Норвегия и в други скандинавски държави, където научава английски и за първи път се появява на сцена.

През 2007 г. Лина Никол взима участие в WCOPA (World Championship of Performing Arts), Лос Анджелис, и печели първото място в категорията поп пеене. През 2008 година взима второто място за авторска музика на британски онлайн конкурс "We are listening”.

Можете да чуете песента ѝ тук.

Водещи

Най-четени