Монсерат Кабайе пристига в целия си блясък 23.09 | 15:02

Допълнителни билети за концерта на 27 септември в зала 1 на НДК

От Мартина Панайотова

Световно известната оперна прима Монсерат Кабайе пристига утре в София. Българската публика ще има уникалният шанс да се срещне с нея на 27 септември в зала 1 на НДК. На сцената заедно с нея ще бъде дъщеря й – Монсерат Марти, а на диригенския пулт маестро Рамон Тебар – музикален директор на Флорида Гранд Опера. Той ще дирижира симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Въпреки напредналата си възраст Монсерат Кабайе продължава да пее и да раздава радост на своите почитатели. Световната сцена не познава подобен музикален феномен - всяка година 80-годишната вече Монсерат прави по 20 – 25 концерта в европейски столици и други големи градове.

И въпреки че силата на гласа й не е същата като преди, концертите й винаги са напълно разпродадени, а изпълненията й – бурно аплодирани. Защото по света няма ценител на операта и меломан, който да пропусне възможността да види на живо още веднъж и може би за последно голямата оперна певица, смятана за наследница на Мария Калас, блестящата изпълнителка на белканто, която изигра повече от 130 оперни партии, посвети целия си живот на музиката и операта и прослави родната си Барселона в блестящо изпълнение заедно с незабравимия Фреди Меркюри. Кабайе е една истинска жива легенда на сцената – най-популярната и обичана оперна певица в света.

Не мога да си представя да спра да пея, твърди изключителната прима. Тя продължава да прави майсторски класове, да учи и преподава своите певчески и сценични умения на младите таланти. За първи път българската аудитория има шанс да види на живо Кабайе заедно с нейната дъщеря Монсерат Марти, която пее от 1998 г. и досега самостоятелната й кариера е стремителна, а успехите безспорни.

Двете певиците не са обявили никакви специални изисквания за посещението си в България. Те ще репетират ден преди събитието със Симфоничния оркестър на БНР, ще дадет пресконференция и ще се срещнат с приятели в София. Те ще направят разходка в София с чисто нов автомобил BMW 750d xDrive. А официалната вечеря след концерта ще бъде в ресторант с българска национална кухня, за която певиците са чували много добри препоръки.

От "БГ Саунд Стейдж" напомнят, че в момента за концерта се разпродават последните и могат да се намерят в системата на Ивентим и магазини Германос, Пикадили, Офис 1 Суперстор и др.



Водещи

Най-четени