Най, ама най-скапаният филм на годината 09.01 | 14:22

Последният филм от вампирската сага "Здрач" води по номинации за "Златна малинка"

От Мартина Панайотова

Последният филм от вампирската сага "Здрач" получи по-ласкави отзиви от критиката в сравнение с предшествениците си, но човек едва ли ще остане с подобно впечатление, съдейки по номинациите за антинаградите "Златна малинка".

"Здрач: Зазоряване II" получи 11 номинации за антиотличията, сред които за най-лош филм, за най-лоши актьорски превъплъщения в главна роля за Кристен Стюарт и Робърт Патинсън, и най-лоши поддържащи актьор и актриса за Тейлър Лаутнър и Ашли Грийн.

Лентата е номинирана и в категориите за най-лош режисьор (Бил Кондън), най-лошо продължение на филм, най-лош сценарий и актьорски състав.

"Здрач: Зазоряване II" е и с две номинации за най-лоша екранна двойка - за Кристен Стюарт и Робърт Патинсън и за Тейлър Лаутнър и Макензи Фой.

В категорията за най-лош филм освен "Здрач: Зазоряване II" са номинирани още лентите "Бойни кораби", "Голямото балонно приключение", "Браво, момчето ми!" с Адам Сандлър и "Хиляда думи" с Еди Мърфи.

Учредени като пародия на наградите "Оскар", номинациите за антиотличията "Златна малинка", както отличените с тях се обявяват един ден преди оскаровите.

Шеговитите призове тази година ще бъдат раздадени за 33-и път на 23 февруари - в нощта преди церемонията за връчването на най-престижните награди в киното.

Номинацията на Кристен Стюарт за най-лоша актриса е не само за превъплъщението й в образа на Бела Суон в последния филм от поредицата "Здрач", но и за главната й роля в "Снежанка и ловецът".

Предишните филми от вампирската сага редовно бяха сред номинираните за "Златна малинка", но се разминаваха с антинаградите в ключовите категории.

По всичко личи обаче, че гласуващите за шеговитите призове очакват именно последния филм, за да го изпратят "подобаващо".

По същия начин имащите право на глас за наградите "Оскар" изчакаха последната лента от трилогията "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля", за да я отличат с 11 от своите статуетки.

"Това е аналогията, която правим. Това е нашият еквивалент на "Властелинът на пръстените". Това е последният шанс за нашите членове да освиркат "Здрач", казва публицистът Джон Уилсън, учредител на "Златна малинка", цитиран от БТА.

Комикът Адам Сандлър, чиито филм "Джак и Джил" миналата година се записа в историята на "Златна малинка" с рекордните 10 антинагради, не е забравен и тази година.

Лентата с негово участие "Браво, момчето ми!" е на второ място по номинации с осем на брой, сред които за най-лош актьор за Сандлър и най-лоши актьори в поддържаща роля за Ник Суордсън и Ванила Айс.

 



Водещи