Неочаквани обрати в новия сезон на Game of Thrones 18.02 | 11:25

Умира някой от героите, който е жив в книгата

От Беатрис Николoва

Джордж Р. Р. Мартин,  създателят на сагата "Песен за огън и лед", предупреди феновете си, че има вероятност да останат разочаровани от развоя на събитията в петия сезон на сериала Game of Thrones, пише The Independent.

На наградите на Гилдията на писателите в събота (14.02) авторът заяви, че "някои от героите ще намерят смъртта си на телевизионния екран, нищо че в книгите не ги застига такава съдба.

"Ще умират персонажи, които в книгите са все още живи, така че дори читателите ще бъдат недоволни. Всички трябва да са на ноктите си, защото създателите на сериала Дейвид Бениоф и Д.Б. Вайс са дори по-кръвожадни от мен", заяви Мартин.

За подобен развой намекна и една от главните героини Софи Търнър (Санса Старк), която неотдавна намекна, че феновете би трябвало да очакват "травмиращ” сезон.

"Има някои грандиозни моменти, още по-шокиращи от "Червената сватба”, връща ни актрисата сцената с клането в трети сезон.

1473842

Във форумите започна дискусия, която има за цел да разкрие кой герой ще бъде убит. Според повечето, това ще бъде  Марджъри Тирел тъй като в книгите тя не заема съществена роля.

1473840

Game of Thrones се завръща по HBO на 13 април, като зрителите в България ще могат да гледат премиерния първи епизод по HBO GO.

Водещи

Най-четени