Нина Добрев ще се бори за любовта на тийнейджърите 19.06 | 07:10

Номинираха красавицата за наградите Teen Choice Awards

От Пламена Вълчева

Родената в България канадска актриса Нина Добрев е с номинация за любима телевизионна актриса в 
научнофантастичен/фентъзи сериал на наградите Teen Choice Awards (Изборът на тийнейджърите), съобщи Contactmusic. 

Сериалът с участието на Добрев, "Дневниците на вампира", и поредицата "Малки сладки лъжкини" водят по номинации за отличията с по пет на брой в телевизионните категории съответно за научна фантастика/фентъзи и драма. 
Иън Сомърхолдър, бившият възлюбен на Нина Добрев, е номиниран за любим телевизионен актьор в 
научнофантастичен/фентъзи сериал. С четири номинации във филмовите категории за научна фантастика/фентъзи, сред които за звездите на лентата Дженифър Лорънс, Джош Хъчърсън и Лиъм Хемсуърт, е "Игрите на глада: Възпламеняване". 

Лентата ще си оспорва отличието за любим научнофантастичен/фентъзи филм с "Капитан Америка: Завръщането 
на първия отмъстител", "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", "Невероятният Спайдър-мен 2" и "Тор: Светът на мрака". В категорията за любим екшън филм са номинирани лентите "Дивергенти", "На ръба на утрешния ден", "Годзила", "Господарка на злото" и "Реликвите на смъртните: Град от кости". 

Наградата "Изборът на тийнейджърите" за любим драматичен филм ще си оспорват "Американска схема", "Раят съществува", "Ръка за милиони", "Вината в нашите звезди" и "Вероника Марс". С номинации за най-добра филмова комедия са "Новинарят 2: Легендата продължава", "Заедно по принуда", "Ченге за един ден", "Другата жена" и "Академия за вампири". 
С по две номинации за отличията "Изборът на тийнейджърите" са Шейлийн Удли (любима филмова актриса в екшън и любима филмова актриса в драма), Бионсе (любима изпълнителка и най-гореща звезда), Селена Гомес (най-гореща звезда и най-хубава усмивка) и групата One Direction (любима група и най-горещи мъже). 
Наградите "Изборът на тийнейджърите", които се определят чрез онлайн гласуване на подрастващите, отличават музиканти, актьори и други творци, които са най-популярни в техните среди. Трофеите са дъски за сърф в реален размер и се дават в многобройни категории за филми, телевизионни предавания, музика.

Отличията ще бъдат раздадени на 10 август.

Водещи

Най-четени