Нов документален филм за Бийтълс 10.03 | 12:31

Той беше представен на фестивала на технологиите, филмите и музиката в Остин

От Ивайло Коралски

На втория ден от началото на фестивала на технологиите, филмите и музиката "Саут бай саутуест" в Остин, щата Тексас, се състоя световната премиера на документалния филм "Good Ol' Freda", посветен на Бийтъл, предаде Reuters, цитиран от БТА.

В лентата дългогодишната секретарка на Бийтълс и ръководител на фен клуба на състава Фреда Кели за пръв път нарушава мълчанието и споделя някои подробности за работата си със световноизвестната британска група. Според режисьора Райън Уайт това е една класическа история за Пепеляшка.

Кели е взета на работа, когато е само на 17 години и остава с групата около едно десетилетие. Тя е един от най-дълго задържалите се служители на Бийтълс. Според Уайт лентата, в която са включени 4 песни на групата, несъмнено ще зарадва феновете на състава, но в същото време е и разказ за едно необикновено десетилетие в иначе обикновения живот на една личност.

В документалния филм Кели не поднася пикантни истории за групата. Вместо това се фокусира върху личния разказ и съвместната работа с Бийтълс. От лентата научаваме например, че на върха на славата си Бийтълс са получавали по 2000 – 3000 писма на ден.

Самата Кели присъства на премиерата на лентата. Тя споделя: "Аз бях една от тях" и още "Аз самата им бях фен".

Водещи

Най-четени