Обвинителен акт срещу измамилите Филип Киркоров 18.06 | 11:45

Манджуров и Иванов са обвинени, че са продали 2 апартамента на певеца край Варна

От Кремена Бедерева

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу Пламен Маджуров и Даниел Ванов за извършено посегателство върху изключително скъпо имущество на Филип Киркоров, съобщава БТА.

Става въпрос за два апартамента в комплекс "Порт Палас", в курорта "Слънчев ден" край Варна, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Обвинението е по два члена на Наказателния кодекс, единият от които е за документна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

Филип Киркоров бе основният инвеститор в строителството на супер луксозния хотел в курорта на Северното ни Черноморие. Преди 2 г. обаче се разигра истински скандал - оказало се, че два апартамента, с площ 519 кв. м, са били откраднати от бивши партньори на звездата. 

Измамата била разкрита от чичо му - Гирагос Криконян, фактически собственик на фирмата "Филип Киркоров инвестмънт". Оказало се, апартаментите са продадени, според информация на бюрото по труда, вече не управлява и компанията.

Криконян съобщи за измамата в полицията. Последвало задържането на Пламен Маджуров, който преди три години управлявал за кратко компанията "Филип Киркоров инвестмънт". Имал документ - пълномощно, за назначаването за управител на Даниел Иванов.

Като управител вече Иванов продава на Маджуров апартаментите, изповядват сделката и пред нотариус през май 2010 г. Манджуров бе осъден да върне апартаментите на родената във Варна руска звезда.

Говори се, че съсед на Филип Киркоров в "Порт палас" е Слави Трифонов.

iNews припомня, че Филип Киркоров e руски естраден певец, актьор. Роден е на 30 април 1967 г. във Варна в артистичното семейство на български певец от арменски произход и рускиня. Семейството още в детството му се мести в СССР. Възпитаник е на Държавното музикално училище "Гнесини" в Москва, което завършва с червена диплома за отличен успех.

Нашумява с няколко кавъра на български хитове, писани от Тончо Русев, които превръща в руски шлагери. Сред песните са "Телефонна любов" на Васил Найденов и "Прегърни ме" на дует "Ритон".

Големият успех идва, след като сключва брак с примата на руската поп музика Алла Пугачова. Бракът им, узаконен в Йерусалим, трае от 1994 до 2005 г. Алла, която е с 18 г. по-възрастна, дава мощен тласък на кариерата му. Те остават близки приятели и след приключването на брака им.

Филип пее не само на най-значимите концерти в Русия и препълва многократно най-големите зали в Москва и Петербург, но и се изявява в цял свят, като постига голям успех в САЩ и Германия.

Редовно гастролира и в България — участвал е в "Златният Орфей", а през последните години прави концерти в зала 1 на НДК и родния си град Варна. Сред българските му приятели са дует "Ритон", Георги Христов, Тончо Русев, Андрей Баташов, Ники Кънчев и Лили Иванова.

Филип Киркоров е рекордьор по хонорари сред руските певци. Напоследък Киркоров инвестира в строителство на българското Черноморие. 

Верен на българските си фенове, Киркоров ще представи своята нова шоу-програма "ДруGoy” пред българска публика в края на юни. Звездата идва у нас за 4 разтърсващи спектакъла -  в София - на 29 юни, Пловдив - 30 юни, Бургас - 2 юли и Варна - 5 юли, изобилстващи от зрелищни специални ефекти и впечатляващи декори.

Над 30 акробати и балетисти ще танцуват върху многоетажна сцена, украсена с дигитални ефекти и 3D екран. Филип Киркоров ще пее върху огнен кръг на 10 метра височина от сцената, ще смени над 20 дизайнерски костюма. Той ще се появи дори и с други сини очи, облечен в шотландска пола пред публиката.

Ден преди концерта заедно с руската мегазвезда в София пристига и целият му екип от 150 души.

На височината на 5-етажна сграда ще се изкачи певецът по време на шоуто си в НДК на 29 юни. Специално за концерта сцената на Зала 1 на НДК ще се превърне в гигантска конструкция на 6 нива. Ефектът ще се подсили и от 3D анимация, с която той ще се появява в средата на залата.

Ще има огромни видеоекрани, светлинни инсталации и пиротехника. По време на 3-часовия спектакъл, в който са вложени 3 млн. евро, Киркоров ще се превърти на 360 градуса в метална центрофуга.

Водещи

Най-четени