Оправдаха Джим Морисън за ексхибиционизъм от 1969 г. 10.12 | 11:55

Обвинението в непристойно поведение е повдигнато след концерт в Маями през 1969 г.

От Олга Андреева

Властите на щата Флорида помилваха рок иконата Джим Морисън, починал в Париж през 1971 година, съобщиха световните агенции.

Джим Морисън посмъртно беше оправдан по обвиненията в ексхибиционизъм от 1969 г., след като в края на мандата си губернаторът на Флорида Чарли Крист реши да представи иск в негова полза, съобщи Франс прес.

Срещу легендарния вокалист на групата "Doors” бяха предявени обвинения в непристойно поведение, ексхибиционизъм, накърняване на добрите нрави и пиянство на обществено място. Става въпрос за поведението му след концерт в Маями през март 1969 г. Тогава Морисън се е държал предизвикателно със зрителите.

Певецът бе обвинен, че показал половия си член пред фенове, макар че нито една снимка не го потвърждава, и че е имитирал фелацио с китарист от групата.

Морисън бе осъден на 8 месеца затвор, но обжалва присъдата, преди да отлети със самолет за Париж, където почина през юли 1971 г. на 27-годишна възраст.

Вдовицата на Джим Морисън определи оправдаването на покойния й съпруг като евтин политически ход, съобщи Асошиейтед прес.

Водещи

Най-четени