Готви се оправдателна присъда за Джим Морисън 09.11 | 09:33

Над 40 години след скандална случка при концерт легендарният певец на The Doors може да бъде оправдан посмъртно

От Нели Минчева

Легендарният вокалист на групата The Doors Джим Морисън може да бъде оправдан посмъртно по обвинения в ексхибиционизъм. Това можа да се случи благодарение на губернатора на Флорида, който иска да изчисти името на певеца преди края на своя мандат, предава АФП.

Губернаторът Чарли Крист, който ще е на този пост до края на годината, планира официално да поиска от съда Морисън да бъде оправдан по случай отпреди повече от 40 години – непристойно поведение и ексхибиционизъм след концерт в Маями.

Искането трябва да бъде подадено преди 9 декември, защото на тази дата се свиква комисията по обжалване, а по-късно Крист няма да има възможност да изпълни намерението си поради края на мандата.

Заради поведението си след концерт на 1 май 1969 г. Джим Морисън е арестуван в Маями. Голотата и действията му не са документирани със снимки и изрични доказателства, но въпреки това той е осъден на осем месеца затвор. Певецът започва обжалване на присъдата малко преди да отлети за Париж, където умира през юли 1971 г., на 27-годишна възраст.

Водещи

Най-четени