От "Хобит: Неочаквано пътешествие" ще ви се догади. Буквално 03.12 | 13:44

48-те кадъра в секунда май не понасят особено добре

От Мартина Панайотова

Премиерните прожекции на филма "Хобит: Неочаквано пътешествие" в Уелингтън миналата седмица предизвикали замаяност и позиви за повръщане у зрителите заради двойната скорост, на която била заснета лентата, пише в. Daily Mirror, цитиран от БТА.

Приключенията на Билбо Бегинс и компания са филмирани от режисьора Питър Джаксън с 3D технология, използваща 48 кадъра в секунда, вместо традиционните 24. Изживяването е сравнимо с преживяване в атракционно влакче с резки изкачвания и шеметни спускания.

Един от зрителите писа в мрежата: "Филмът ми хареса, но след прожекцията ми се гадеше!" Друг пък сподели в Twitter: "Очите ми не можаха да обхванат всички сцени, сега се чувствам замаян и ме боли главата!".

Филмовите критици, на които бяха показани предпремиерно по-ранни версии на лентата, също останаха зашеметени от видяното.

"Ако гледате по-дълго филма, ще ви се кръстосат очите" написа специалистът по ефекти Девин Фарачи, а американецът Питър Ширета без заобикалки сподели, че въздействието на прожекцията е "крайно дразнещо".

Режисьорът Питър Джаксън твърдо застава зад новататехнология, като твърди, че тя е бъдещето на киното и прави 3-D eфектите по-ярки и реалистични.



Най-четени