Погребението на Уитни Хюстън – на живо по интернет 16.02 | 08:51

Траурната церемония ще се състои в родния град на певицата Нюарк в събота

От Олга Андреева

Приятелите и семейството на Уитни Хюстън, която беше намерена мъртва в хотелската й стая в Лос Анджелис миналия уикенд, ще я изпратят с частна церемония в Нюарк, Ню Джърси тази събота, съобщи Digital Spy.

Говорителят на покойната певица, Кристен Фостър, обаче обяви, че на агенция AP ще бъде позволено да заснеме церемонията и да я предава на живо на сайта си. Траурната церемония ще бъде достъпна и чрез сателит за телевизионните оператори.

Тялото на изпълнителката на "I Will Always Love You” беше върнато в родния й град с частен полет в понеделник, а опелото ще се състои в баптистката църква в Нюарк, в хора на която е пяла като дете. Нейната кръстница Арета Франклин ще пее на церемонията в църквата.

Уитни ще бъде погребана до баща си Джон Ръсел Хюстън-младши, който почина през 2003 г.. Решението е взето от членовете на семейството, които са убедени, че Уитни би искала точно това.

Те обаче са твърдо против на погребението да присъства бившият съпруг на звездата, Боби Браун, заради тормоза и насилието, причинил на Уитни по време на 15-годишния им брак. Семейството се опитва и да не допусне Браун да контактува с 18-годишната си дъщеря Боби Кристина, която изживява тежко загубата на майка си, посочва в. Express.

Близки на певицата споделиха, че Уитни е имала предчувствие за наближаващата смърт, и сама е заявила дни преди да почине, че "иска да види Исус" и, че краят е близо, посочва TMZ.com.

Междувременно продължава разследването на причините за смъртта на певицата. Аутопсията не показа следи от насилие или травми. След шест до осем седмици ще бъдат готови резултатите от токсикологичните тестове, от които се очаква да стане ясно дали е вярна хипотезата, че алкохол в комбинация с антидепресанти е довел до фаталния край.

Водещи

Най-четени