Принс ще пее на фестивала Sziget в Унгария 21.07 | 17:09

До началото му остават две седмици

От Олга Андреева

Две седмици преди началото на фестивала Sziget в Унгария организаторите обявиха, че на него ще пее иконата на американската поп музика Принс.

На 9 август седемкратният носител на "Грами" ще изпее най-големите си хитове, сред които "Purple Rain”, "Kiss”, "When Doves Cry”, "1999” и още много други.

Заедно с Принс на сцената на фестивала в същия ден ще забият нюйоркчаните от Klezmatics, сърбите от Boban i Marko Markovic Orkestar, както и руските ъндърграунд звезди от Leningrad.

Фестивалът Sziget се провежда всяка година в средата на август на остров Обудай, разположен сред водите на Дунав, съвсем близо до Будапеща. През последните 19 години той се е наложил като едно от най-мащабните културни събития в Европа.

Принс е под светлината на прожекторите от 1976 г. и е продал над 100 милиона записа, има 10 платинени албума, спечелил е няколко награди "Грами", "Златен Глобус" и "Оскар".

Концертите му по целия свят обикновено се разпродават за няколко дни, затова организаторите са убедени, че оставащите две седмици до фестивала ще са напълно достатъчни, за да се продадат всички останали билети.

Билети за Sziget са налични в мрежите на официалните дилъри на фестивала за България – www.eventim.bg, www.tickestream.bg, www.ticketsbg.com и www.usitcolors.bg, където се продават и специални пакети с включени билети и предложения за пътуване до Будапеща.

Водещи

Най-четени