Принц Джордж вече важи и пред Бога (СНИМКИ) 25.10 | 12:20

Кръщенето на кралското бебе е истинска радост за британското общество

От Лазар Тодоров

Кръщенето 3-месечния принц беше истинско събитие за цяла Великобритания. Подготовката за фотографиите и публикацията на портретите на кралското семейство е отнела повече от едно денонощие.

Фотохудожникът Джейсън Бел имаше мисията да увековечи паметния момент.

Официалните фотографии от кръщаването на 3-месечния принц Джордж и първите за последните 119 години снимки на кралицата в обкръжението на три поколения наследници за престола по първа линия бяха публикувани в британската столица, предадоха световните агенции. Той е известен със своите портрети на знаменитости като Пол Маккартни, Дейвид Бекъм, Даниъл Крейг, Джони Деп, Никол Кидман, Скарлет Йохансон и др, допълва БТА.

На кадрите от кръщаването всички членове на кралското семейство са доволни и щастливи. Дори малкият принц се радва на празника си.

Джордж е облечен в специален тоалет - рокличка от сатен и дантела, използвана по традиция за кралски кръщения от 184.

Най-трогателната снимка от събитието е тази, на която малкият принц е заснет заедно с родителите си, херцозите на Кембридж, докато протяга ръчички, сякаш приветства целия свят.

На три от портретите херцогиня Катрин държи младенеца.

Кадърът, който показва как принц Уилям държи сина си се превърна в документ, който няма аналог в британската история от 1894 година насам. Тогава придворният фотограф увековечи кралица Виктория заедно със сина й Едуард VIII, с внука й Джордж V и с кръстения в този ден неин правнук Едуард VIII. След 119 години пред обектива отново се оказаха четири поколения от британската династия , Елизабет Втора, престолонаследникът принц Чарлз, принц Уилям и малкият принц Джордж.

Водещи

Най-четени