Първата прожекция на филма „Корпус за бързо реагиране” очарова зрителите 31.01 | 15:14

Това коментира пред iNews режисьорът Станислав Дончев

От Мартина Панайотова

Първата тест-прожекция на новата българска продукция "Корпус за бързо реагиране” се състоя на 29 януари в "Дом на киното" в София. Филмът е първият по рода си у нас, който ще се "режисира" от публиката.

В ексклузивната прожекция участие взеха 100 зрителя, които бяха избрани на случаен принцип чрез томбола. Непосредствено след прожекцията късметлиите попълниха анкетни карти, с които оцениха качеството на филма.

"Решихме да направим тази предпремиерна прожекция, за да изучим реакцията на публиката и да направим анализ на резултатите, който да покаже как се приема филмът и дали бихме могли да променим нещо.

Като цяло реакциите на участниците отговориха на прогнозираното и сме много доволни", коментира специално за Inews.bg режисьорът Станислав Дончев.


След прожекцията стана ясно, че според 77% от тях няма сцена, която не биха сложили във филма, ако са на мястото на режисьора.

Над 65% от публиката намират филма за много забавен, а 85% са категорични, че няма нито една сцена, която да им се е сторила скучна по време на филма.

"Занимавам се с това от много време. Много държахме на добре обработения сценарий. За филм от този тип (филмов разказ), по сценария се работи с години, като само времето може да го изчисти от несъвършенства", разказа още режисьорът.

"Идеята е публиката да е вид коректив. Продукцията се показва на определена група хора, като след това мнението им се анализира и, ако е необходимо, някои сцени се променят и преработват за следващата прожекция", обяснява идеята си Дончев.

На предварителната прожекция на "Корпус за бързо реагиране" присъстваха също продуцентите от ПРО ФИЛМС и главните актьори в лентата – Васко Мавриков, Евгени Будинов, Ивелин Найденов и Стойко Пеев. Те също гледаха комедията за първи път и споделиха, че са много щастливи от резултата.

За всички, които имат участие в създаването на филма, е важно именно публиката да бъде първият критик на работата им.

Сюжетът на "Корпус за бързо реагиране" ни запознава с тримата агенти от Корпуса за бързо реагиране – Васко (Васко Мавриков), Гецата (Евгени Будинов) и Борето (Ивелин Найденов), които основават фирма за всякакви поръчки - от сваляне на котката ви от дърво до промишлен шпионаж – за тях всеки случай е еднакво важен. Те са три обикновени безработни момчета, които са готови да извършат всичко, за да изкарят някой лев.

Първата им поръчка е да проследят съпруга на г-жа Георгиева (Диана Любенова), която подозира мъжа си (Мариан Вълев) в изневяра. Васко, Гецата и Борето тръгват по петите му и хващат неверния съпруг, но се оказва, че се забъркват неволно в схема за фалшиви пари, в основата на която стои героят на Мариан Вълев. Смешните ситуации ги срещат с Кутрум (Башар Рахал), Карла Рахал, Стойко Пеев, Фахрадин Фахрадинов, Латинка Петрова и други. Роли във филма имат и скандалната плеймейтка Златка Димитрова и професионалният боксьор Коко Тайсъна.

Официалната премиера на "Корпус а бързо реагиране” е на 21 февруари и ще се състои Синема Сити в София, а филмът тръгва по кината на 2 март.

Водещи

Най-четени