Робин Гиб е оставил милиони на извънбрачното си дете 28.05 | 12:07

Погребението на музиканта ще се състои през юни

От Олга Андреева

Покойната звезда на Bee Gees Робин Гиб, който почина на 20 май, е оставил наследство от 4 милиона лири на 3-годишната си извънбрачна дъщеричка, съобщи сп. New.

Певецът още приживе е платил еднократно сумата от 4 млн. лири на бившата си любовница и майка на дъщеря му, 36-годишната Клеър Янг. Средставата са за отглеждането на малката Сноу Евелин Робин Джулиет Гиб, родена през 2008 г. като плод на дългогодишната връзката между изпълнителя и неговата домашна прислужница.

"Робин никога не избяга от ангажиментите си и винаги гледаше детето му да бъде осигурено. Сноу Робин е дете на Гиб и ще бъде третирана точно по същия начин като останалите му три деца", коментира източник пред в. Sunday Mirror.

Вдовицата на певеца, 59-годишната Дуайна, която е знаела за извънбрачната връзка на съпруга си, сега се опасява, че майката на момиченцето може да предяви допълнителни претенции към наследството на Гиб, което се оценява на около 140 милиона лири.

Иначе освен еднократната сума преди месец на името на Янг е приписана къщата, където живее с дъщеря си и която се намира недалеч от дома на семейството на Гиб в Оксфордшир.

Междувременно синът на Гиб отрече информацията баща му да е починал вследствие на рака, с който се бореше в последните години. Според Робин Джон, цитиран от DigitalSpy.co.uk, баща му е бил в ремисия и смъртта му се дължи на бъбречни проблеми.

Все още не е решено кога ще се състои погребението на известния музикант. Вероятно това ще стане през юни на частна церемония, на която ще бъдат изпълнени парчета на Bee Gees и на Рой Орбисън, която ще бъде последвана през септември от мемориална служба в Лондон, съобщи Contactmusic.com.

Водещи

Най-четени