Родни звезди демонстрираха завидни спортни умения 13.04 | 19:45

Те се включиха в прекрасна инициатива

От Беатрис Николoва

Популярни личности се включиха в кампанията "Движението е живот". Нашите звезди демонстрираха отлични спортни умения и се включиха в надпревара с щафетни игри. Събитието се проведе с цел поощряване на децата да спортуват.

Участвайки в два отбора със свежи плодови имена "Портокал" и "Лимон", Ирен Онтева, Радост Драганова, Симона Пейчева, Юлия от дует "Мания" и техните деца премериха сили срещу противниковия отбор на Ники Кънчев, Марта Вачкова, съпругата на Калин Сърменов - Боряна и рожденичката Деси Тенекеджиева.

В първата надпревара, наречена "Сиамски близнаци", първо място спечели отбор "Портокал". В разгара на втората - подскачане с топки, отборът на "Лимончета" си върнаха за загубата. В играта на дърпане с въже бе спечелена от отбора с мъжкото и силно присъствие на Ники Кънчев и изобретателните подходи на чаровната Марта Вачкова. Отборът на красивите и пленителни дами Ирен, Радост, Симона и Юлия се обединиха и представиха като истински екип с ентусиазъм в състезанието "Прескочи блатото".

Всички участници се забавляваха най-много с играта "Затрупай противника", в която участниците имаха за цел да замерят противника си с колкото се може повече топки. Дори и най-малкият състезател – четиригодишният Алексей, син на световната шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева, даде пример за концентрация и желание за победа до финала.

Днешният ден (13.04) беше само началото на инициативата "Бързи, смели, спортни", второто събитие от серията ще бъде посветено на деца в неравностойно положение. В средата на месец май ще стартира съвместна инициатива с дом "Славейков" за деца, лишени от родителски грижи в община Илинден.

Третата част ще се проведе на открито в Южен парк. Специалисти ще демонстрират йога упражнения и умения, подходящи за открито пространство.

Вижте снимки от събитието в нашата галерия.

Водещи