СЕМ няма намерение да спира "Видимо доволни" от ефир 28.08 | 19:25

Нецензурното съдържание на парчето на Криско и Мария Илиева вдигна на крак СЕМ

От iNews.bg

СЕМ няма никакво намерение да спира, песента "Видимо доволни" на Мария Илиева и Криско от българския ефир., заяви Мария Стоянова, член на Съвета за електронни медии, съобщава агенция "Фокус". 

Хитът "Видимо доволни” отнесе обвинения относно "критериите за оценка на съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социално развитие на децата."

"Става въпрос за едно недоразумение в публичното пространство. Работи се по-конкретни сигнали от граждани, които са ни сезирали. Двама жалбоподатели са адресирали към СЕМ възмущение от използването на въпросната песен "Видимо доволни”, в предаване на музикална телевизия”., коментира Стоянова.

Тя обясни, че водеща на музикално предаване поздравява деца на възраст между 12-13 години, които желаят да поздравят свои съученици. Водещата избира песента "Видимо доволни”. "Въпросът е до колко е редно и отговорно въпросните деца да бъдат поздравени с песен със спорно съдържание”.

Практиката според Мария Стоянова в други страни като САЩ е изпълнителите да направят по две версии на своите проекти. Русия е една от страните, в които в това отношение правилата са по-строги и е приет закон да не се използват нецензурни думи в ефир.

"В България се следва по - либерално виждане за творческата креативност. В нашата страна сякаш съвсем изгубихме връзката с ценностите. Очевидно и публиката е чувствителна относно това. Нямам никакви правомощия като член на СЕМ, както и желание - смея да говоря и от името на моите колеги, да спирам каквато и да е песен от българския ефир. Оказва се, че публиката е изключително строг съдник”, добави Мария Стоянова. 

Водещи

Най-четени