СЕМ спира новия клип на Гери-Никол? 30.11 | 10:05

Агенцията за закрила на детето сезира СЕМ за излъчването на клипа към песента “Момиче като мен“

От iNews.bg

Агенцията за закрила на детето сезира СЕМ за излъчването на клипа към песента "Момиче като мен".

В края на миналата седмица 17-годишната певица представи новото си видео, което се отличава с провокативен текст и разголена визия на момичето.

"Искаме СЕМ да прецени дали съдържанието на клипа е вредно за психичното и нравствено развитие на конкретното дете, тъй като певицата е непълнолетна. Трябва да се прецени дали клипът е вреден и за детската аудитория. За нас е притеснително провокативното поведение на детето и разголването. Съдържанието на тези клипове трябва да има подходящо послание и образователен ефект”, коментира пред Нова тв експертът в ДАЗД Мариана Илиева.

"На заседанието ни във вторник ще поставим този въпрос и ако се реши, че има нарушение, клипът не може да бъде спрян, но може да санкционираме медия, която е нарушила закона. Според мен обаче казусът няма потенциал да създаде сериозен дебат”, заяви от своя страна председателят на СЕМ Георги Лозанов.

"Няма съмнение, че проблемът в този случай е около дете. Има едно очакване, че СЕМ ще се намеси от гледна точка на вкуса. Налага се много пъти да изяснявам, че съветът не е естетическа полиция и че вкусът не се управлява държавно. Съгласен съм, че в клипа има нещо пошло, но е трудно да проявим особена строгост тук, защото СЕМ не предлага една абстрактна норма, а се опитваме да работим в обществен интерес. Това значи каква е търпимостта и нагласата на обществото към всичко това”, обясни Лозанов.

Водещи

Най-четени