Силви Вартан се просълзи заради връчения от България орден 24.11 | 17:06

Певицата получи орден "Св. св. Кирил и Методий" след юбилейния си концерт в Париж

От Олга Андреева

Френската певица и актриса, родена в България, Силви Вартан, се трогна до сълзи при получаването на орден "Св. св. Кирил и Методий" с огърлие на специална церемония в Париж. Орденът, който е втори по старшинство в наградната система на България, се дава на личности със значим принос за развитието на културата, изкуството, образованието и науката.

Високото отличие ѝ бе връчено от българския посланик в Париж Марин Райков в присъствието на министъра на културата Вежди Рашидов. Специалната церемония се състоя вчера вечерта след юбилейния концерт на Силви Вартан в прочутата зала "Плейел" в Париж.

Близо 1800 души препълниха залата. На концерта присъстваха министрите на културата на България и Франция, посочва БТА. В продължение на три часа певицата изпълни най-големите си хитове в съпровод на българския симфоничен оркестър. Особено силни ръкопляскания последваха изпълненията на песните "Облаче ле, бяло" и "Хубава си, моя горо".

По-късно вечерта, при връчване на ордена "Св. св. Кирил и Методий", Рашидов се обърна към певицата с думите: "Силви Вартан някога като дете е напуснала България със сълзи и е запазила по детски чистата си обич към родината. И България я обича като свое дете. Обичта между Силви Вартан и България е кристално чиста!"

"Благодаря от сърце за високото признание на България. Франция е страната, която сбъдна мечтите ми, а България е завинаги в сърцето ми", благодари развълнуваната певица.

Водещи

Най-четени