Скалата се маризи с българи 09.07 | 13:50

Наши каскадьори ще участват в един от най-чаканите филми за 2014 г.

От Лазар Тодоров

В Будапеща започват снимките на високобюджетния филм Hercules: The Thracian Wars (Херкулес: Тракийски войни). Екип от български каскадьори вчера летя за столицата на Унгария за началото на снимките, съобщи в. "Монитор". В главната роля ще бъде Дуен Джонсън - Скалата.

Един от водещите български каскадьори е Тодор Лазаров-Джуджи, който се е снимал в блокбъстъри като "Непобедимите 2" и "Троя". В новия филм, който се очаква да има големи успехи, българите ще бъдат в ядрото на мащабните бойни сцени.

Режисьор на поредната екранизация на мита за Херкулес е Брет Ратнър, който стои зад филми като "Час пик 3", "Х-Мен: Последният сблъсък" и част от епизодите на вечния сериал "Бягство от затвора". Филмът разполага с внушителния бюджет от 110 млн. долара.

Сюжетът на новия филм е далеч от класическата история за Херкулес. Действието се развива преди 1400 години. След 12-те си подвига и загубата на семейството си Херкулес намира утеха само в битките. Той се сближава с други шестима, които имат подобна на неговата съдба. Те никога не се бият за каузата, единственото, което ги интересува, е колко пари ще получат. Херкулес и шестимата му другари са наети от царя на траките, за да превърнат армията му в най-могъщата на света.

Премиерата на филма ще бъде на 25 юли 2014 г.




Водещи

Най-четени