Скандално интервю с голата фотографка, която покори света (СНИМКИ 18+) 18.01 | 20:25

Красивата Флора П. разказва как се снима гола сама и какви са разликите между порнография и еротична фотография

От Деси Николова

Флора П. е австрийка със съвършено изваяно тяло. Дълги години тя работи като модел и се съблича пред обективите на други фотографи. От тях научва много за изкуството на фотографията.

През 2009 година Флора решава сама да си направи серия от голи автопортрети. Тези снимки се превръщат в първата ѝ публикация за немския Playboy.

Оттогава насам красавица пътува из широкия свят и позира на интересни места без никакви дрехи пред собствения си апарат. Резултатите са изключително красиви и артистични.

Ето какво разказва популярната по цял свят фотографка за нестандартната си работа:  

Защо автопортрети? Не е ли по-лесно просто да си избереш фотограф, пред когото да позираш?

Не. Как някой друг би могъл да знае какво искам да внуша? Всеки фотограф ще се опита да внуши собствените си идеи. Никой не ме познава толкова добре, колкото се познавам самата аз! Снимките ми отразяват моите чувства, желания и фантазии.

Дълго време съм била само модел. Но за мен позирането гола никога не е било така интимно и носещо удовлетворение, колкото е сега.

Ще разкриеш ли как протича целият процес по заснемането на твоите голи автопортрети? Сама ли отиваш на мястото за снимки, как успяваш да нагласиш достатъчно добре апарата на самоснимачка, не ти ли е студено без дрехи навън?

Работя сама. Нося си фотоапарата, кабел, дистанционно, триножник и винаги имам 10 секунди, в които да се справя с позирането. Различните фотосесии отнемат различно време. С добра подготовка (това е по-голямата част от работата) съм готова за 2-5 часа.

И да, понякога ми е много студено!

Какво става, ако се появят случайни наблюдатели?

Винаги се опитвам да си избирам места, които не се виждат отникъде. Но понякога са ме виждали. В повечето случаи просто съм си довършвала работата и съм заснемала кадрите. Понякога обаче се налага бързо да си тръгна.

Коне, овце, вълци... Истински ли са всички животни в твоите фотографии?
Разбира се, че са истински! Никога не правя фотомонтаж и подобни неща.

Останалата част от интересното интервю с Флора П. можете да прочетете в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени