Странни и срамни факти за женския оргазъм 28.01 | 14:51

Интересните неща, които се случват с дамите на върха на удоволствието

От Кирил Русев

Този обвит в мистерия процес, който занимава едновременно велики умове и елементарни души по целия свят. Това чудо на чудесата, което е сизифов труд за едни, но е на върха на пръстите на други. Женският оргазъм и странните и срамни факти, които може би не знаете за него:

1. Изхвърлете аналгина

Жените обикновено се измъкват от нежелана интимност под претекст, че ги боли глава. По ирония на съдбата едно изследване установява, че 48% от хората, които страдат от хронично главоболие, се оправят след изпитване на оргазъм. Тоест, отсега нататък "Цепи ме глава!" не трябва да служи като оправдание, а като покана!

2. Може и малко по-нагоре

Гърдите не са направени само за кърмене и всеки нормален мъж знае това. Според гинеколожката Кристиан Нортъп, стимулирането на зърната води до секреция на хормона окситоцин, а това на свой ред може да предизвика същите вагинални контракции, които се случват по време на оргазъм.

3. Оргазмът е мнение

Както жените, така и мъжете могат да постигнат оргазъм с помощта на мислите си. Секс-терапевтът Джина Огдън е уверена, че става дума за "Правилната комбинация от дишане, въображение и достатъчно концентрация".

4. Да си родиш оргазъм

Някои жени го правят. Тоест, свършват по време на раждане. Ако случайно стане и с вас, спестете тази информация на детето си.

5. Третинка минута

Средностатистическият оргазъм трае 20 секунди. През този зашеметяващ отрязък от време жената изпитва по една контракция на всеки 0,08 секунди. Експерти твърдят, че силата на тези контракции може да бъде увеличен посредством вагинални тренировки.

6. Отпуснете се

По-стресираните жени обикновено се възбуждат доста по-трудно. Научете се да се отпускате с помощта на медитация или просто бездействие.

7. Актьорско майсторство

Едни зашеметяващи 60% от жените си признават, че редовно симулират оргазъм. Мъжете, от своя страна, твърдят, че не се връзват на подобни представления, но никой не е сигурен дали може да бъде сигурен.

8. Има и безнадеждни случаи

Сексолозите твърдят, че 10-15% от женското население никога няма да постигнат оргазъм от каквото и да било естество. Поради чисто физиологични причини, които не могат да бъдат третирани.

9. Тренировчици за кеф

Установено е, че някои жени свършват, докато тренират корема си. Затова много внимавайте, ако имате намерение да стягате поясната си мускулатура на публично място, защото ще ви е трудно да обясните онези 20 секунди, прекарани в гърчове и пъшкане. За справка вижте т. 5.

10. Направи си сам

 

Приблизително половината от всички жени изпитват първия си оргазъм по време на самозадоволяване. Обикновено това се случва преди навършването на 18-годишна възраст и е един една чудесна илюстрация на способността да обичаме себе си. 

Водещи

Най-четени