Защо жените не изпитват оргазъм 24.09 | 14:10

Вижте някои от най-честите сексуални проблеми, които ви пречат да „свършите“

От Гергана Златкова

През изминалия месец колегите от Jenite.bg посветиха рубриката си "Питайте специалиста" на сексуалните проблеми.

Всички вие имахте възможността да зададете своите въпроси по темата, а ние те ги обединиха в няколко различни статии, първата от които ви предлагаме да видите днес. Доц. д-р Румен Бостанджиев е специалистът, чието професионално мнение са потърсили за съдействие. Той завършва медицина през 1983 г. в София и година след това започва работа в единствения по онова време у нас Сектор по сексология към Медицинска академия – София.

Специализира сексология през 1993г. в Холандия и Белгия, а през 2007–2008 г. завършва първата международна академия по сексуална медицина, проведена в Оксфорд, Лисабон и Рим от Европейската асоциация по сексуална медицина.

Д-р Бостанджиев съчетава медицинската компетентност по въпросите на сексуалността с квалификация и опит в областта на психотерапията и специално в психотерапията на двойки и семейства с проблеми в интимните отношения. Квалификацията в тази област е придобил през периода 1990–1995 г., участвайки в Международна обучителна програма на Американската психологична асоциация по личностно центриран подход, проведена в Чехия и Словакия.

През това време (1990–1998 г.) завършва и обучение по психодрама, проведено от екипи на Морено института в гр. Юберлинген (Германия). От 2005г. д-р Бостанджиев е доцент в Бургаския свободен университет, където от 2012г. създава и ръководи Лаборатория за психологична подкрепа и развитие, осъществяваща и консултативна помощ при проблеми в интимния живот, сред които нарушена ерекция, ускорена еякулация, забавена еякулация, потиснато желание, липса на възбуда при жената, липса на оргазъм при жената, вагинизъм, сексуална ориентация. Днес той ще даде отговори на всички запитвания, свързани с липсата на оргазъм при жените.

Вижте кои са най-честите проблеми, с които се сблъскват жените, когато искат, но не могат да стигнат до оргазъм при Jenite.bg.

Водещи

Най-четени