Сърби заплашиха Анджелина Джоли и екипа ѝ 16.02 | 15:36

Заплахите са отправени веднага след премиерата на филма "В земя на кръв и мед" в Сараево

От Елена Кирилова

Анджелина Джоли разкри, че тя и няколко сърби от екипа, с които е работила по филма "В земя на кръв и мед", са получили заплахи, съобщава в. Guardian. Заплахите са отправени вечерта на 13 февруари, веднага след премиерата на лентата в Сараево.

Режисьорският дебют на Джоли си е поставил за цел да напомни на света за ужасите от войната в Босна, както и да предизвика дебат сред босненците какво точно се е случило и защо.

В крайна сметка актрисата успя да представи дълбокото разцепление в страната и страховете, че може би изобщо не се върви към помирение.

"Изпратиха ми неща, имаше други, публикувани онлайн", коментира Джоли в интервю за Guardian в Сараево. "Екипът никога не ми се е оплаквал от тези заплахи, но разбрах от други хора, че всъщност се случва. Прозорецът на колата на един от тях е бил разбит, телефонът на друг е бил хакнат и са получили имейли със заплахи, че ще бъдат наранени".

Звездата се отказа от плановете си да присъства на премиерата на филма в Белград, но отрече, че причината за това се крие в заплахите.

Анджелина отбеляза, че не се страхува от физическите заплахи, защото е била в страни като Афганистан, където подобни атаки са по-често срещани. Само че не желае филмът ѝ да бъде използван като инструмент за постигането на други цели, особено в година на избори.

Водещи

Най-четени