Тайнствен нов сайт поддържа истерията по Хари Потър 17.06 | 12:05

Джоан Роулинг ще разкрие мистерията след шест дни

От Нели Минчева

Създателката на поредицата книги за Хари Потър Джоан Роулинг пусна нов, обвит в мистерия, сайт.

Страницата е наречена Pottermore.com и засега нито Роулинг, нито филмовата компания Warner Bros разкриват каква е целта на новия проект.

За него се съобщава на няколкото съществуващи в момента фен сайта за малкия магьосник, които в голяма степен са успявали през годините да поддържат манията по книгите за Потър, а паралелно с това и по генериращите сериозни приходи филми за него.

В едно от съобщенията за Pottermore.com се твърди, че проектът може да се опише накратко като "спиращ дъха". "Това е всичко, което ни е позволено да кажем засега", допълват администраторите на популярна фен страница за Хари Потър.

При отваряне на така обвития в мистериозност сайт се появява съобщение "Coming Soon" ("Очаквайте скоро"), край надписа са кацнали две сови, а клик върху всяка една от тях отваря видео в
YouTube, от което става ясно, че Джоан Роулинг ще обяви подробности за новия си проект след шест дни.

Говорител на писателката е потвърдил пред Ройтерс, че сайтът е автентичен и наистина е нейно дело. Единствената друга информация, която той е предоставил, е, че не става дума за представянето на нова книга.

iNews припомня, че в средата на юли по кината излиза осмата и последна част от филмите на Хари Потър. Твърде е възможно сайтът просто да си поставя за цел промотиране на лентата.

Водещи

Най-четени