Това ли е новият „Аватар“? 21.10 | 11:46

"Гравитация" се превръща в хита на годината

От Мартина Панайотова

Триизмерният космически трилър "Гравитация" остана начело на бокс-офис класацията в Северна Америка за трета поредна седмица с 31 милиона щатски долара приходи от прожекции в киносалоните,съобщиха световните информационни агенции.

Общите приходи на филма със Сандра Бълок и Джордж Клуни  надхвърлиха 170,6 милиона в Северна Америка за три седмици. Освен на актьорите, притегателната сила на "Гравитация" до  голяма степен се дължи на 3D-технологията - 82 процента от  зрителите са избрали такива киносалони.

На второ място се задържа биографичният филм "Капитан  Филипс" с Том Ханкс в главната роля. Приходите му през втората седмица на екран са 17,3 милиона долара.

Двата филма и звездите им успяха да задържат на разстояние трите дебютни продукции - римейка на класическия хорър "Кери" (17 милиона долара приходи"), "Невъзможно бягство" със Силвестър

 Сталоун и Арнолд Шварценегер (9,8 милиона) и драмата за Уикилийкс "Петата власт". Последният се провали напълно - както прогнозира основателят на сайта Джулиан Асандж - като донесе само 1,7 милиона долара приходи."Кери" зае третото място, следван от "Облачно, с кюфтета:

Отмъщението на огризките" (10,1 милиона долара) и "Невъзможно бягство".

 "Петата власт" е едва на осмо място, въпреки че беше пуснат в много киносалони - 1769. Това е най-лошият дебют за годината за филм с толкова широко разпространение.

 

 

 

Водещи

Най-четени