Трескава подготовка за спектакъла на „Цирк дьо Солей“ 03.02 | 19:36

И българско участие в шоуто на световноизвестния цирк в София

От Олга Андреева

В трескави репетиции са акробатите от "Цирк дьо Солей", които тази вечер ще се изявят на българска сцена.

Артистите ще представят от 20:00 часа в зала "Арена Армеец” най-новото си представление - модерната градска приказка "Saltimbanco”, използвайки 180 тона техника и технически екип от 300 души.

Броят на артистите в шоуто надвишава 50 души от 20 различни държави, сред които има и българка - Гълабина Каменова, която се изявява в ролята на Роуз Бонбон, посочва "Булфото".

Аудиторията на цирка има уникалната възможност да стане свидетел на стаяващи дъха акробатични номера, невероятни атлетични соло участия и епични групови пърформанси.

Пред очите на публиката се изреждат почти невъзможният баланс, подскоци и превъртания, противоречащите на всякакви правила за гравитация трапец и бънджи трикове, ефектни жонгльори и всичко това - на височина от над 18 метра.

Костюмите в шоуто са изцяло в ярки цветове, ексцентрични и еклектични. Героите не са облечени просто в реквизитни дрехи - костюмите са създадени така, че да опишат нагледно развитието на всеки отделен персонаж в шоуто.

Всеки изпълнител има между три до пет костюма, като всеки един от тях може да съдържа над 12 отделни части, посочват организаторите. В производството на отделните сценични дрехи са използвани над 80 различни вида копчета.

Повече от 2 5000 костюма биват съхранявани в над 50 огромни сандъка по време на пътуването на шоуто от град на град.

В шоуто има над 250 чифта обувки, като тези, използвани от изпълнителите по време на Китайските колони, биват преработени преди всеки номер.

Всички изпълнители сами нанасят артистичния си грим. За целта всеки разполага с книга, в която стъпка по стъпка има обяснение за последователността на всяка различна помада или щрих. Цялата процедура по гримирането отнема на изпълнителя около 90 минути.

Световноизвестният цирк ще изнесе пет спектакъла в София: днес, 3 февруари, от 20:00 часа, утре, 4 февруари – от 16:00 и 20:00 часа, и в неделя (5 февруари) – от 14:00 и 18:00 часа.

Водещи

Най-четени