Уилям, Хари и Кейт - посланици на Олимпийските игри 02.12 | 10:58

Лондон ще бъде домакин на Олимпиадата между 27 юли и 12 август 2012 г.

От Олга Андреева

Британският принц Уилям, брат му, принц Хари, и съпругата на Уилям, Кейт Мидълтън, бяха обявени за официални посланици на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., предаде Reuters.

Олимпиадата ще се проведе от 27 юли до 12 август 2012 г. в Лондон, който ще стане първият град, който три пъти домакинства на игрите.

Тройката ще трябва да насърчава и вдъхновява британската общественост, която трябва да подкрепя спортистите на Олимпийските и Параолимпийските игри, посочиха от двореца "Сейнт Джеймс".

"Катрин, Хари и аз получихме честта да бъдем посланици на Олимпийските игри. Лондон ще направи така, че като домакин на Олипмийските и Параолимпийските игри да вдъхнови много млади хора, така че да покажат най-доброто, на което са способни", заяви принц Уилям.

Ролята на Кейт Мидълтън като посланик на игрите ще бъде първата ѝ национална роля, откакто се омъжи за принц Уилям през април. Самата тя се е занимавала с доста спортове като студентка – гребане, тенис, хокей, плуване. Съпругът ѝ също може да се похвали със спортна активност – играл е ръгби, футбол и баскетбол.

Водещи

Най-четени