Уитни Хюстън получавала фенски писма от президента на Европа 05.03 | 15:20

Почитателят й твърдял, че е купил Бразилия за 66 млрд.долара

От Христина Рафаилова

Федералното бюро за разследване разкри 120 страници от досието на Уитни Хюстън, съобщава BBC.

Сред материалите, публикувани онлайн, има писма на фенове, обсебени от звездата, като и на евентуални изнудвачи.

Според ФБР никой от проверяваните, от които певицата е получавала съобщенията, не може да бъде заподозрян, в каквото и да е престъпление.

В досието се проследява и брака на Хюстън с певеца Боби Браун. Агентите са се занимавали тогава с някой, който бил смятан за близък на семейството и на когото е била споделена доста информация. Мнимият приятел след това е изнудвал звездата за 250 000 долара. Той заплашвал, че ако не получи парите, ще разкрие лична информация за двойката.

Уитни е давала показания пред ФБР в Ню Джърси по случая с изнудването, но записите са така редактирани, че не разкриват почти никаква информация.

Според досието фен на дивата е заявявал любовта си към нея в 70 писмата. Вманиаченият почитател е бил от Върмонт и си опитвал да си комуникира с певицата в продължение на 17 месеца.

"Опитах се да игнорирам чувствата си към нея. След 5 месеца трябваше да направя нещо и започнаха да пиша писма", се казва в един от текстовете.

Малко по-надолу в същото писмо той споделя плана си да признае за любовта си в пресата. Фенът обаче се страхувал, че това ще навреди на имиджа на Уитни.

През 1999 година звездата е получавала писма и записани касети от Холандия, които тя е счела за заплашителни.

Според ФБР обаче създателят на писмата твърдял, че е президент на Европа, бил купил Бразилия за 66 милиарда долара и помогнал на Нелсън Мандела по време на предизборната му кампания в ЮАР.

Смъртта на 48-годишната Хюстън вечерта преди наградите Grammy е в резултат от удавяне след употребата на наркотици и вследствие на сърдечно заболяване, твърдят властите.

Водещи

Най-четени