Фестивалът Elevation за първи път в България 24.02 | 15:25

Над 20 световни и български банди и изпълнители ще участват в музикалното събитие

От Ваня Савкова

Днес от 11 ч. в Sofia Live Club се проведе пресконференция, на която бе дадена подробна информация относно предстоящия през лятото на тази година фестивал на открито - Elevation.

Събитието ще се състои на 24 и 25 юни (петък и събота) в Община Разлог. Над 20 световни и български банди и изпълнители ще свирят на сцените на Elevation в рамките на двата дни на фестивала. До момента са обявени имената на някои от участниците, най-известните от които са 30 Seconds to Mars, Hurts, Parov Stelar, Gentleman, Dog Eat Dog и Cyanna.

Организаторите уточниха, че в момента се водят преговори с три много популярни групи за тяхното участие във фестивала, така че обявяването на основните хедлайнери на събитието тепърва предстои. Това ще се случи в рамките на следващите 2-3 седмици на официалния сайт на събитието, който стартира днес в 13 ч.

Фестивалът Elevation ще се провежда на две сцени. Дните, в които събитието ще се състои, са разделени тематично, като на 24 юни (петък) ще се се представят поп групите и изпълнителите, а 25 юни (събота) ще бъде посветен на рок концертите.

Организатори на събитието са: Герхард Кампитс – главен продуцент на фестивала, Марк Елиът – изпълнителен директор на Elevation, промоутърските компании Soulshine International и Symphonics Entertainment, Община Разлог и NG Partners – официална PR агенция на фестивала.

Elevation ще се проведе в България за първи път тази година, но организаторите се надяват той да се превърне в ежегоден фестивал. Вече има голям интерес от посетители от други балкански и европейски държави, затова е голяма вероятността фестивалът да се превърне в значимо международно музикално събитие.

Другият много важен факт, който отличава Elevation от другите музикални събития в страната е, че той събира на една сцена в България млади групи и изпълнители, които в момента са в пика на своята кариера.

Гостите на Elevation Festival ще могат да се настанят в предврително подготвен от Община Разлог къмпинг лагер, а останалите фенове ще могат да ползват квартири и хотели на преференциални цени в курортните градчета.

Билети вече се продават в мрежата на Eventim на промоционална цена от 96 лв за двата дни, а след изчерпване на първите пет хиляди билета, тя ще се увеличи на 120 лева. Ще бъдат пуснати в продажба и еднодневни пропуски на цена 70 лева, както и нова оферта за закупуване на семеен билет.

За улеснение на гостите на фестивала ще бъдат организирани специални автобусни линии от големите градове до Разлог и Банско. В рамките на двата дни ще бъде осигурен безплатен превоз от двата курортни града до мястото на събитието.

Българските групи-участници ще бъдат обявени допълнително. Elevation Festival ще даде шанс на една непопулярна българска група или начинаещ артист да се изявят на фестивала, редом със световните звезди. Тази българска група или изпълнител ще бъде определен с конкурс.

Повече информация за събитието, групите и изпълнителите, които ще вземат участие в него, можете да видите на официалния сайт на фестивала.

Водещи

Най-четени