Ето кои са българските участници в Elevation 16.03 | 13:57

Jamiroquai е хедлайнърът на първото издание на фестивала в България

От Олга Андреева

Вече е ясен пълният списък с български участници на първото издание на най-новия фестивал Elevation, който ще се състои на 24 и 25 юни в Разлог, съобщиха организаторите на специална пресконференция днес.

Редом с Jamiroquai, 30 Seconds To Mars, Hurts, Stereo MC’S, Dog Eat Dog и останалите звезди, на сцените на фестивала ще излязат най-популярната българска група в последните години "Оставa", лицето на българския фънк хаус Tri O Five, изключително модерният поп изпълнител Monyx, тежката сензация ODD CREW и алтърнатив машината Сепуко 6.

Участниците са подбрани от организаторите на Elevation Music Festival съобразно програмата и характера на форума и гостуващите западни групи и изпълнители.

Българското участие по време на събитието не се изчерпва само с обявените групи – освен DJ-те от Метрополис специално участие ще вземат и DJ Marten, DJ Rowland и радио и ТВ-водещият Красимир Москов.

Организаторите дадоха подробности и около стартиралия миналата седмица конкурс за участие на непопулярна група в програмата на фестивала. До момента заявка за участие са подали 154 банди от цялата страна, повечето от които са от тежките течения на рока.

В конкурса могат да участват групи, които не са се изявявали на главните сцени на организираните в България фестивали.

Победителите, които ще получат шанса да представят авторската си музика по време на Elevation, ще бъдат избрани от членовете на останалите български групи чрез гласуване.

Целта на организаторите е непопулярните групи да получат поле за изява, контакти и най-вече да бъдат оценени от свои популярни колеги в различни стилове музика.

Заявки за участие могат да се подават до 15 април на електронен адрес radiocafeteam@elevation.bg. Изборът на победителя ще стане при открити врата в столичния бар Radio Café.

Пълната програма на Elevation Music Festival по дни и часове ще бъде обявена скоро.

Водещи

Най-четени