Филип Киркоров с подарък за българската публика 29.06 | 14:57

Той ще изпее "Вечно се разделяме с нещо" на Тончо Русев в дует с Ани Лорак

От Кремена Бедерева

Филип Киркоров ще изненада българската публика, като изпълни в дует с украинската поп-звезда Ани Лорак песента "Вечно се разделяме с нещо" на Тончо Русев.

Това стана ясно от думите на самият певец, който тази вечер ще представи спектакъла "ДруGoy" в НДК. Киркоров вече е на родна земя и даде кратка пресконференция за българските медии, часове преди концерта си в София, съобщи БТА.

Той ще се срещне със своите почитатели на 30 юни в Пловдив, на 2 юли в Бургас и на 5 юли във Варна. Прекрасната песен "Вечно се разделяме с нещо", изпълнявана от дует "Ритон", ще е моят комплимент за българската музика, която аз обожавам, отбеляза Киркоров.

Той посочи, че в тричасовия спектакъл ще изпълни 49 етно-, ретро- и нови песни от албума си "Другой". Името на шоупрограмата му - "ДруGoy", означава другият, промененият.

"Знам, че това събитие в София ще промени живота ми", призна развълнуван Филип.

Филип Киркоров e роден на 30 април 1967 г. във Варна в артистичното семейство на български певец от арменски произход и рускиня. Семейството още в детството му се мести в СССР.

Нашумява с няколко кавъра на български хитове, писани от Тончо Русев, които превръща в руски шлагери. Сред песните са "Телефонна любов" на Васил Найденов и "Прегърни ме" на дует "Ритон".

Големият успех идва, след като сключва брак с примата на руската поп музика Алла Пугачова. Бракът им, узаконен в Йерусалим, трае от 1994 до 2005 г. Алла, която е с 18 г. по-възрастна, дава мощен тласък на кариерата му. Те остават близки приятели и след приключването на брака им.

Верен на българските си фенове, Киркоров ще представи своята нова шоу-програма "ДруGoy” пред българска публика в края на юни. Звездата идва у нас за 4 разтърсващи спектакъла -  в София - на 29 юни, Пловдив - 30 юни, Бургас - 2 юли и Варна - 5 юли, изобилстващи от зрелищни специални ефекти и впечатляващи декори.

Над 30 акробати и балетисти ще танцуват върху многоетажна сцена, украсена с дигитални ефекти и 3D екран. Филип Киркоров ще пее върху огнен кръг на 10 метра височина от сцената, ще смени над 20 дизайнерски костюма. Той ще се появи дори и с други сини очи, облечен в шотландска пола пред публиката.

Ден преди концерта заедно с руската мегазвезда в София пристигна и целият му екип от 150 души.

На височината на 5-етажна сграда ще се изкачи певецът по време на шоуто си в НДК на 29 юни. Специално за концерта сцената на Зала 1 на НДК ще се превърне в гигантска конструкция на 6 нива. Ефектът ще се подсили и от 3D анимация, с която той ще се появява в средата на залата.

Ще има огромни видеоекрани, светлинни инсталации и пиротехника. По време на 3-часовия спектакъл, в който са вложени 3 млн. евро, Киркоров ще се превърти на 360 градуса в метална центрофуга.

Водещи