Филип Сиймор Хофман в 10 любопитни факта 03.02 | 10:44

Какво не знаем за големия актьор

От Мартина Панайотова

Филип Сиймор Хофман бе открит мъртъв вчера вечерта, в апартамента си в Ню Йорк, като причина за гибелта му се оказа предозиране с хероин. Трагичната вест обиколи света за часове, като остави в траур милионите фенове на 46-годишния актьор, носител на Златен Глобус и Оскар.

На вашето внимание представяме 10 интересни факта за него, както и класация с 15-е му най-добри филми:

Факт 1

Филип Сиймор Хофман е номиниран за наградата Тони два пъти. Номинациите са били за филмите "True West" и "Long Day’s Journey into Night”.

Факт 2

Докато през 2000 година снима филма "Почти извести", актьорът се разболява от грип, но продължава работата, като се държи така, все едно му няма нищо, защото не е искал да забавя проекта.

Факт 3

Филип Хофман е любимец на режисьора Пол Томас Андерсън ("Буги нощи", "Магнолия", "Учителят" и др.). Той се е появявал във всичките му филми, с изключение на "Ще има кръв" от 2007 година.

Факт 4

През 2003 година той преподава в продължение на един семестър. Става преподавател на клас, наречен "Режисиране на актьор". Занятията се провеждат в Колумбийския университет и Дивизията за филмово изкуство.

Факт 5

Филип Сиймор Хофман и актрисата Джулиан Мур, които са добри приятели до последно, са играли в три ключови филма заедно. Това са "Буги нощи", "Големият Лебовски" и "Магнолия".

Факт 6

Актьорът е печелил общо 23 награди за ролята си на Труман Капоти във филма "Капоти", който излиза през 2003 година.

Факт 7

Той е голям фен на футболния отбор Ню Йорк Джетс и е присъствал на всеки техен мач, на който е имал възможност.

Факт 8

Когато го попитали кой е най-любимият му сериал изобщо, той назовал "В обувките на сатаната".

Факт 9

През 2002 година Филип Сиймор Хофман се появява в два филма с Едуард Нортън. Това са "25-тия час" и "Червеният дракон". Същата година той се появява и в два филма с Емили Уотсън. Това са "Punch-Drunk Love” и "Червеният дракон".

Факт 10

Когато е в гимназията Хофман получава тежка травма и е принуден да се откаже от спорта за цял живот.

 

Водещи

Най-четени