Френската крайна десница праща Мадона на съд 16.07 | 11:46

Певицата не си взе бележка от заплахата на Марин льо Пен

От Олга Андреева

Мадона показа, че окото не ѝ мига от заплахите, че ще я пратят на съд. В началото на юни тя получи публична заплаха от лидерката на френската крайна десница, Марин льо Пен, че ще я даде под съд заради използването по време на концерт на нейна снимка с изобразена на челото ѝ свастика.

Предупреждението Льо Пен отправи веднага щом видя още в първите концерти от световното турне на Мадона в края на май, че по време на песента "Nobody Knows Me" на видеостена се прожектира клип, по средата на който за секунди върху лицето на Мадона се появяват очите, устните и косата на Льо Пен, а върху челото ѝ бива изобразена свастика. Веднага след това образът се сменя с този на Хитлер.

Льо Пен заяви публично, че ако Мадона си позволи да прожектира същия клип и на концерта си в Париж на 14 април, може да се готви за среща с нея в съда.

Изглежда заплахата не е уплашила Кралицата на попа, защото тя не направи никаква промяна в програмата си във френската столица. Даже се осмели да покаже и гърда, и дупе пред френските си фенове, докато досега наблягаше на една гола част на концерт.

BBC съобщи, че делото срещу поп изпълнителката ще бъде заведено още тази седмица.

Заместник-председателят на Националния фронт Флориан Филипо заяви, че това е поредната провокация на световното турне на Мадона, която има за цел да накара хората да говорят за нея.

"Марин льо Пен ще защити не само своята чест, но и честта на своите поддръжници и на милионите гласоподаватели на Националния фронт", уточни Филипо, цитирана от DigitalSpy.co.uk.

Мадона, чийто следващ концерт във Франция е на 21 август, все още не е коментирала случая.

Ето и провокативния клип от турнето на Мадона, заради който ще бъде съдена:

Водещи

Най-четени