Френски политик ще съди Мадона заради свастика 05.06 | 14:12

Марин льо Пен се възмути от представянето ѝ със свастика на челото

От Олга Андреева

Мадона винаги се е опитвала да бъде крайно провокативна и в последното си турне, което започна преди дни, не изневерява на стила си.

Понякога успява да прекрачи границата. Този път изглежда това ще доведе до съдебната зала.

Лидерката на френската крайна десница, Марин льо Пен, се вбеси не на шега, след като лицето ѝ беше използвано за част от клип на Мадона и то с изрисувана свастика на него.

Видеото, което беше прожектирано по време на песента "Nobody Knows Me" на първия концерт на певицата в Тел Авив, Израел, на 31 май, показваше как лицето на Мадона се трансформира в образите на известни личности.

По средата на видеото за секунди върху лицето на Мадона се появяват очите, устните и косата на Льо Пен, а върху челото ѝ бива изобразена свастика. Веднага след това образът се сменя с този на Хитлер.

Лидерката на Националния фронт заяви публично, че ако Мадона посмее да покаже същото видео и на концерта си в Париж на 12 юли, срещу нея ще бъде заведено съдебно дело, посочва в. Daily Mail.

"Разбираме, че старите певици, които имат нуждата хората да говорят за тях, започват да стават крайни", заяви язвително френският политик.

И уточни: "Ние не сме нацистка партия. Ако Мадона повтори това във Франция, със сигурност ще стигнем до съда."

Водещи

Най-четени