Хирургът на Джоли: Анджелина изчака подходящия момент 18.08 | 11:20

Специлистът разкри подробности около решението на звездата

От Лазар Тодоров

Анджелина Джоли пожертвала личното си пространство заради борбата с рака. Тя избрала перфектния момент да съобщи, че си е направила двойна мастектомия, заяви хирургът Кристи Фънк от Pink Lotus Center за списание Los Angeles.

Джоли вдъхнови безброй жени, когато обяви, че си е направила превантивна двойна мастектомия.

"Тя много държи на личното пространство, но избра подходящия момент, когато ще е готова да разкрие нещо толкова лично”, споделя д-р Фънк, която е извършила операцията на Анджелина.

Според специалиста актрисата "изчакала перфектния момент в личния и професионалния си живот". Тази постъпка обаче била най-важна за  душата й.

Хирургът коментира и изявите на Джоли. Тя посочва, че звездата е била в дълбок личен покой, когато разкри пред света, че е претърпяла двойна мастектомия през февруари, след като докторите открили, че е носител на гена BRCA1 и вероятността да развие рак на гърдата е 87%. Още повече, че докторите са ѝ казали, че има 50% риск да развие рак на яйчниците.  

Джоли разкри пред журналисти, че планува да премахне и тях.

В допълнение на разказа на д-р Фънк споделя, че гърдите са част от женската идентичност, което обяснява защо Джоли, на която се възхищават толкова жени по света, ги е развълнувала с подлагането на операция.

Когато някой, който е сред най-красивите жени на света, премахне част от тялото си, това е символ на женственост и сексуалност, за който трябва да се запитате: "Защо тя направи това?”, обяснява д-р Фънк.

Майката на Джоли Маршелин Бертранд изгуби битката с рака на яйчниците през 2007 г.на 56 години. Поради това звездата заяви, че се презастрахова заради децата си, за да не изгубят и те майка си.

Д-р Фънк споделя, че Анджелина като толкова вдъхновяваща известна личност не е можела да се откаже от желанието си да помогне на другите.

"Тя знаеше винаги в сърцето си, че не може да пази тази тайна и да бъде себе си”, споделя д-р Фънк.

Актрисата разкри пред света при първата ѝ поява на червения килим след операцията: "Чувствам се добре, чувствам се страхотно, много, много съм благодарна за цялата подкрепа. Това означава много за мен. Много съм щастлива, че самите обсъждания за женското здраве се разпространяват и това е всичко за мен. И след като изгубих майка си от тази болест, още повече съм благодарна за тези разговори. Много ми помогна подкрепата на хората”.

Водещи

Най-четени