Честит рожден ден, БГ Радио! 01.03 | 10:50

БГ Радио празнува 12-я си рожден ден навръх 3 март

От Мартина Панайотова

В празничните дни БГ Радио ще събере 12 години история в 12 часа.

Най-българското радио празнува 12-я си рожден ден навръх Националния празник на страната и по този повод ще излъчи специална програма през идните съботно-неделните дни. От екипа са се постарали да подберат едни от най-емоционалните преживявания в и извън ефира, които ярко са белязали изминалите 12 години.

През уикенда ще се излъчи 600-ят брой на класацията на БГ Радио – Нашите 20. Още от 2001 година насам седмичното преброяване на най-слушаните песни в ефира е едно от емблематичните предавания за радиото. В юбилейния брой ще прозвучат някои позабравени моменти, както важни факти и забавни случки от биографията на водещите.

А навръх 3 март, точно в 19 часа слушателите ще могат повторно да преживеят емоциите от концерта по случай 10-годишнината на радиото.

За празника си БГ Радио кани всички родни музиканти да подарят по една своя песен на най-верните си слушатели. Песните ще бъдат публикувани на сайта www.bgradio.bg още през идната седмица и ще бъдат достъпни за сваляне до 10 март.

Сред първите изпълнители, готови да подарят песен на слушателите са Графа, Акага, Миро, Мариана Попова и Орлин Горанов, Стефан Вълдобрев, Мастило, Камелия Тодорова, Мария Илиева, Орлин Павлов и Бобо, Нина Николина и Берковската духова музика, Супергрупата на България и още много други.

Първите песни ще бъдат качени още на Националния ни празник – 3 март, когато е и рождената дата на радиото. Слушателите ще разполагат със седем дни, през които да попълнят музикалната си колекция с песните на любимите български изпълнители. Ежедневно в ефир ще се съобщават новите заглавия, постъпили на сайта.

*Информацията е на партньор на iNews.

Водещи

Най-четени