Честит рожден ден на вечния принц! 14.11 | 18:05

Чарлз се пенсионира, въпреки че още не е започнал работата, за която е роден

От Мартина Панайотова

Днес Принц Чарлз празнува рожден ден. Той получи в Индия торта с форма на безплатна карта за градския транспорт по случай 65-годишнината си, предаде FP.

Престолонаследникът днес приключи 9-дневната си визита в Индия и утре ще представлява майка си, 87-годишната кралица Елизабет Втора на срещата на върха на Общността на нациите в Шри Ланка.

За да отпразнуват минаването му в пенсионна възраст, хора от обкръжението му поръчаха в луксозен хотел в Кочи в южната част на Индия торта с формата на безплатна карта за градския транспорт, каквато се полага на всеки гражданин на Великобритания над 65-годишна възраст.

Върху тортата, украсена със снимка на принца, е изписано "Негово кралско височество принц Чарлз. Валидно от 14 ноември 2013 г. "

Чарлз и съпругата му Камила посетиха стар еврейски квартал, църква и бивш колониален дворец в Кочи.

Едновременно с това стана ясно, че принц Чарлз планира да подаде документи за държавната пенсия, на каквато има право, при навършването на 65 години, макар и още да не е започнал работата, за която е роден.

Най-големият син на кралица Елизабет Втора е престолонаследник от 1952 г., когато майка му се възкачва на трона. Тогава той е на три години. Той е британският престолонаследник, чакал най-дълго да поеме короната. Преди две години принц Чарлз задмина дотогавашния рекордьор принц Едуард Седми, син на кралица Виктория, предаде БТА. Тази година принц Чарлз стана дядо.

Представители на двореца казаха, че принц Чарлз ще даде държавната пенсия на благотворителна организация, която помага на възрастни хора. Той има право на около 110 британски лири седмично за службата си във флота и за доброволните вноски, които е правил.

Принц Чарлз няма нужда от пенсия. Той е собственик на богатото херцогство Корнуол, създадено от крал Едуард Втори през 1337 г., за да осигурява престолонаследниците. То му носи милиони всяка година.

Водещи

Най-четени