Шинейд О'Конър се оттегля от музиката 24.04 | 11:26

Звездата призна, че не успява да се пребори с множеството си проблеми

От Елена Кирилова

Шинейд О’Конър продължава да се бори с личните си проблеми, но изглежда всичко това се отразява пагубно на кариерата ѝ. Последното, което певицата направи, бе да отмени всички оставащи дати от турнето си и заплаши, че ще се откаже завинаги от шоубизнеса.

Точно преди шоуто си в Мюнхен, Германия, на 21 април, певицата рухна и обяви, че приключва със звездния си път, съобщава Contactmusic.com.

През уикенда ирландката написа кратко изявление на уебсайта си, като призова феновете си да не се появяват на концерта ѝ в Германия, тъй като тя планира да се оттегли от музикалната индустрия и да започне "нормална работа”.

На 20 април О’Конър написа в Twitter обръщение към феновете си, в което заяви, че си отива у дома и прекъсва турнето за цяла година.

"Лекарите ми казаха да не тръгвам на турне, но аз си мислех, че съм по-силна, отколкото съм всъщност”, обясни звездата.

В официалната страница на певицата във Facebook тя обяснени подробно защо е взела това решение.

"С огромно съжаление трябва да съобщя, че трябва да отменя турнето си тази година, защото се чувствам зле поради биполярното ми разстройство”, написа О’Конър. "Както всички знаете, имах сериозни проблеми между декември и март и бях посъветвана от моя лекар да не ходя на турне, но не исках да се "проваля” или да разочаровам някого, тъй като турнето вече беше организирано, така че да съвпадне с излизането на албума. Така че много глупаво игнорирах съветите, като се опитах да бъда по-силна, отколкото всъщност съм”.

Изпълнителката обясни, че се надява да се чувства достатъчно добре през юли, за да може да се появи в Ню Йорк на концерта, посветен на Къртис Мейфийлд.

По ирония на съдбата новините за новите проблеми на певицата се появиха само часове, след като излезе официалният списък с дати от турнето ѝ в Северна Америка. Организаторите Live Nation Canada потвърдиха, че концертите са отменени.

Припомняме, че в края на миналата година Шинейд премина през тежък период. Тогава тя се раздели със съпруга си Бари Хердж само две седмици, след като двамата сключиха брак в Лас Вегас.

Малко по-късно О’Конър бе приета в болница за лечение на депресията ѝ, след като тя буквално се срина пред почитателите си и написа в Twitter, че се нуждае от помощ и че е взела свърхдоза лекарства. След това стана ясно, че двойката отново се е събрала.

Водещи