Ще обере ли Михаела Филева статуетките на БГ радио? 08.04 | 10:40

Младата изпълнителка с най-много номинации

От Беатрис Николoва

Станаха ясни номинираните за наградите на БГ радио. Младите звезди Мигаела Филева и Венцислав Роланд-Вензи са с най-много номинации. Станаха ясни претендентите за отличията на годишните музикални награди на БГ Радио за 2014 година.

Новото тази година е, че ще бъде връчена награда на името на Ана-Мария Тонкова за "БГ Вдъхновение" като почит към един от основателите на БГ Радио, вдъхновил редица български музиканти и творци.

В категория най-добър БГ изпълнител номинирани са Вензи, Владимир Ампов-Графа, Любо Киров, Миро, Орлин Павлов, а за изпълнителка – Белослава, Лора Караджова, Мария Илиева, Михаела Филева и Рут Колева. За приза за най-добра песен ще се състезават "А дано, ама надали" на Графа с участието на Вензи и Михаела Филева, "Аз искам" на "Революция Z, "Забравената нежност" на Б.Т.Р., "Моето радио" на 100 Кила и Маги Джанаварова, "Опасно близки" на Михаела Филева и Вензи.

В категория "БГ Дебют" попадат Васил Чергов, Вензи, Декстър, Никнейм и "Революция Z". При групите номинациите се разпределят между Б.Т.Р., "Д2", "Дийп Зоун Проджект", "Айс Крийм" и "Революция Z", а при дуо/трио - 100 Кила и Маги Джанаварова, Ангел и Мойсей, Вензи и Михаела Филева, Кристо и Лора
Караджова, "Ъпсурт".

Отличените албуми са "Live" на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", "Любов и кафе" на Светла Иванова, "P.I.F.4" на P.I.F., "Ruth" на Рут Колева и "Tumbaito" на група
"Тумбаито". Победителите във всяка една от тези категории, както и за видеоклип, и за текст, ще бъдат определени чрез гласуване на сайта на БГ Радио, което започва от днес.

Вижте снимки от партито по случай номинациите в нашата галерия:

Водещи

Най-четени