Любо Пенев: Горд съм с момчетата, искам да остана 16.10 | 08:10

Ел Голеадор не пожела да коментира темата за новия си договор

От Мариян Найденов

Любослав Пенев говори след мача срещу Чехия, загубен с 0:1 пред 30 000 души в София, че липсата на изявен голмайстор и многото пропуски в мачовете от квалификациите са се оказали решаващи за 4-ото място, което заема България след края на квалификациите.

След двете поредни загуби "лъвовете" загубиха шанс за бараж, а и второто място, но въпреки това селекционерът е много доволен от видяното и отново подчерта гордостта си и благодарността си към футболистите.

"Не завършихме така, както ни се искаше. За мен беше ясно веднага след 5-а, 10-а минута - играхме припряно, мислехме повече за бараж, отколкото за този мач", коментира Пенев след срещата.

"Баражът минаваше през този мач, опитахме се да контролираме мача, отчасти се получи, но когато играем прибързано нещата няма да се получат. Бързо - може, да, но има тънка разликата.

Загубихме двете срещи, не ни е приятно. И аз като старши-треньор осъзнавам къде съм сбъркал и къде е положително. Горд и доволен съм от всички футболисти, с които работих през последните две години. Благодарих им сега в съблекалнята. 

Искам да благодаря и на публиката, която беше просто великолепна, която ни подкрепи в последния мач. Готвим се и това е", отблагодари се Пенев на феновете, които няколко пъти скандираха мощно името му. 

Относно това, което не е достигнало на отбора да се класира, Пенев отказа да коментира червените картони, но отсече, че липсата на голове и човек с тази роля в отбора е изиграла голямо значение.

"Аз се надявам като давам интервюта да ме разбират правилно. Това го знам, това е основата, че не печелим - не вкарваме голове. Имаме футболисти, имаме тактическа дисциплина, но правим положения, а не вкарваме. Нямаме достатъчно качества в отбора, които да вкарват.

"Благодаря на всички тези, които бяха на стадиона, които подкрепиха и момчетата, и мен. Не съм настроен на вълна договор, мисля си за други неща. В едно много скоро бъдеще ще бъде разгледана тая тема и с Боби ще седнем да говорим. Искам да остана, няма нужда да го дъвчем повече", коментира евентуалния договор Пенев.

Водещи

Най-четени